Često postavljana pitanja (FAQ)

> Mogu li stvarno biti plaćen(a) za ispunjavanje anketa?

DA, doista vas plaćaju za ispunjavanje anketa preko interneta.

Postoje brojne svjetske kompanije i agencije za istraživanje tržišta koje plaćaju građane Europske Unije poput vas da ispunite ankete i izrazite svoje mišljenje o proizvodima, uslugama, reklamama, idejama itd.

Mi u Ankete Online stekli smo provjerene izvore legitimnih i solidno plaćenih anketa koje kroz svoj sajt dajemo našim članovima.

> Kako teče posao ispunjavanja plaćenih anketa?

Kada naručite “Ankete Online” dobiti ćete knjigu sa kompletnim uputstvima za rad na hrvatskom jeziku te pristup Ankete Online web sajtu postojećih anketa koju svakodnevno ažuriramo i nadopunjujemo novim anketama.

Sve što trebate je na sajtu Ankete Online provjeriti koje su najnovije ankete izašle toga dana i kliknuti na jednu od njih. Potrošite par minuta da je ispunite i kliknete na neki od ponuđenih odgovora. Kada ste popunili cijelu anketu, zaradili ste honorar i možete preći na drugu anketu, treću i tako dalje, ovisno o vašem slobodnom vremenu.

> Koliko se plaća po ispunjenoj anketi?

Za ispunjavanje redovnih ankete čije ispunjavanje traje otprilike 10-15 minuta, plaća se u prosjeku 5-10 eura (37-74 kune). Povremeno objavimo i ankete koje se plaćaju i više od toga, ali ovo je standardno.

> Kako ću biti plaćan(a)?

Različite kompanije i agencije imaju razne metode isplate. Najčešći su: PayPal, uplata na račun, te poklon kartice kojima možete kupovati u trgovačkim lancima (npr. Konzum) ili online trgovinama (npr. Amazon). U manjem broju slučajeva, pojedine kompanije plaćaju i u stvarima tj. daju vam besplatno svoje proizvode. Svi ovi načini su vam objašnjeni u knjizi Ankete Online: kada postanete našim članom, dobiti ćete točne upute kako primiti zarađeno na svaki od ovih načina.

> Mogu li dati otkaz na sadašnjem poslu kada krenem ispunjavati ankete?

Ne preporučujemo, osim ako ne radite loš ili slabo plaćen posao.

Istina je da se ispunjavanjem plaćenih anketa može pristojno zaraditi. Ali one nisu zamjena za dobar stalni posao.

S tim na umu, ispunjavanje plaćenih anketa je odličan način zarađivanja za studente, umirovljenike, mame koje čuvaju djecu, nezaposlene, uredske radnike za viškom vremena, poduzetnike i freelancere s povremenim “praznim hodom” i sve one koji žele podebljati kućni budžet ili platiti si sitne životne luksuze.

> Koliko anketa mogu ispuniti na dan?

Možete ispuniti koliko god anketa želite, ali molimo vas da budete iskreni. Nikada ne lažite o svojim godinama, mjestu boravka ili spolu. Npr. ako ste muškarac nemojte ispunjavati anketu nekom proizvodu za žene, i obrnuto.

> Moram li nešto platiti za ispuniti ankete?

Ne! Nema apsolutno nikakvih troškova za ispunjavanje plaćenih anketa. Legitimne kompanije i ankete nikada ne naplaćuju svoje ankete. Oni su tu da vama plate za vaše mišljenje a NE da vi plaćate njima!

> Koliko anketa trenutno ima na Ankete.online?

Na dan 1.12.2020.g. na Ankete Online bilo je 442 aktualnih anketa koje smiju ispunjavati građani Hrvatske. Svakodnevno dodajemo najnovije i najbolje plaćene ankete koje se pojave, pa ih na današnji dan ima i puno više.

> Moram li imati kompjutere ili mogu ankete ispunjavati na mobitelu ili tabletu?

Ankete možete ispunjavati na većini tableta i pametnih telefona izašlih u zadnjih deset godina (iPhone, Android itd.). Ipak, ako ćete ankete ispunjavati više sati dnevno, laptop ili stolno računalo su se pokazali praktičnijim.

> Postoji li fiksno radno vrijeme kada moram ispunjavati ankete?

Ne. Ankete možete ispunjavati kada želite i gdje želite. Samo pazite jer većina anketa imaju datum kada istječu pa ih je potreno ispuniti prije tog roka.

> Zašto naplaćujete za ove informacije?

Zato što ne uzimamo nikakvu proviziju od vas. Praksa u svijetu je da sajtovi poput našeg uzmu 20-30% provizija na novac koji zaradite. Mi to ne radimo pa je sve što zaradite vaše!

Ipak, imamo svoje troškove. Svakodnevno tražiti nove ankete po internetu, testirati ih i za vas birati najbolje je skup posao. Provjeravati i ažurirati postojeće ankete još je skuplji. A tu je i tiskanje knjige, poštarina i drugi troškovi koje imamo. Zato vam moramo naplatiti iznos za koji držimo da nije velik i da vam se isplati već nakon što ispunite prvih nekoliko anketa (već u prvom satu rada). Zauzvrat, dobivate informacije samo o provjerenim i dobro plaćenim anketama te komplatna uputstva za rad otisnuta u knjizi.

> Kakva me pitanja pitaju u anketama?

To ovisi o temi ankete. U pravilu, sve se vrti oko vašeg korištenja nekog proizvoda ili mišljenja kojeg imate o njemu.

Primjerice, ako kompanija radi anketu o brandu nekog šampona pitanja su u ovome stilu:
– Koji šampon koristite?
– Koliko dugo ga koristite?
– Kada bi morali, koji bi drugi šampon koristili?
– Što volite o šamponu koji koristite?
– Da li ste zadovoljni cijenom šampona X?

Pitanja su napisana tako da pomognu kompaniji razumjeti određena tržište prije nego uđu u njih ili potroše puno novaca na reklamu.

> Zašto je moje mišljenje tako bitno?

Poznato je da kompanije troše ogromne količine novaca na oglašavanje. Ali marketing može biti veliko bacanje novaca ako kompanije prethodno ne istraže tržište.

Zato je bitno za kompanije vide reakcije javnosti u raznim zemljama na njihove nove proizvode, usluge ili reklame, prije nego što ulože puno novaca.

Novac koji potroše na anketiranje potencijalnih kupaca puno je manji od novca koji potroše na razvoj i reklamu pa im se to isplati

> Ali zašto bi platili baš mene?

Razlog zašto vas plaćaju je jednostavan: vaše vrijeme njima štedi novac!

Primjerice, ako kompanija želi izbaciti na tržište novi model miksera, platiti će korisnike drugih modela miksera za njihovo mišljenje o tome kakav bi proizvod trebao biti. Tako mogu napraviti bolji proizvod s karakteristikama koje tržište treba, umjesto da bacaju novac na reklamiranje proizvoda koji nitko ne želi.

> Ne znam engleski. Kako ću se snaći?

Nećete imati problema. Kako je Hrvatska članica Europske Unije, sve više ankete za tržišta EU dolazi i na hrvatskom jeziku. Trenutno je preko 40% anketa koje odaberemo na našem jeziku, tako da uvijek imate opciju ispunjavanja samo hrvatskih anketa.

Ostale ankete su na engleskom, ali ih se prilično jednostavno može prebaciti na hrvatski kroz Google Translate opciju. Naravno, taj smo vam postupak objasnili u knjizi tako da ste pokriveni. S obzirom na to da uglavnom birate između ponuđenih odgovora, najčešće ne morate ništa pisati na engleskom.

> Nisam informatički potkovan(a), hoću li znati raditi?

Ako ste informatički stručnjak, ima boljih načina zarade od online anketa. Ne tražimo informatičare već normalne ljude koji će dati svoje iskreno mišljenje.

Ako ste znali doći na ovu stranicu i znate ispuniti narudžbenicu na našoj stranici, znat ćete i ispunjavati plaćene ankete.

> Koje uvjete moram ispuniti da zarađujem preko Ankete Online?

Morate biti punoljetni i imati pristup internetu. Poželjno je da imate prebivalište u Republici Hrvatskoj jer neke ankete to izričito traže, ali nije uvijet. Za krenuti odmah, kliknite na veliko narančasto dugme NARUČI.